Kış Aylarında Parlak Cilde Sahip Olmanın Sırları

Kış aylarında genel sağlıktan yanı sıra cilt yüzeyi de olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Ellerde, ayaklarda ve yüzümüzün derisinde rahatsız edici kuruluklar ve matlıklar kış aylarının cilde en sık olarak yol açtığı sorunları oluşturuyor.

Ayrıca kuruluk ileri dereceye ulaştığı zaman cildin nem, yağ ve proteinini kaybetmesi sonucunda çatlama, kepeklenme, kaşıntı, kızarıklık hatta egzama gibi birçok can sıkıcı problemler gelişebiliyor. Kış ayları içerisinde cilt kurumasının ve matlaşmasının en önemli nedeni fark edilmeyen su kaybının artışıdır. Bunun yanı sıra ev içinde ki sıcak, kuru hava ve dışarıdaki rüzgârda cilt problemini tetikliyor. Bu yüzden bu problemler oluşmadan kış aylarında parlak cilde sahip olmanın sırları nelerdir?

Cildiniz Kurumadan Nemlendirici Sürün

Su içmek genel sağlık için yararlı olsa bile cilt kuruluğunun önüne geçmek adına bazen yetersiz olabilmektedir. Nemi cilt içine hapsetmenin en güçlü yolu bölgeye uygun olan bir nemlendiriciyi cilde düzenli olarak sürmektir. Tercih olarak her akşam vakti cildinize nemlendirici sürmeyi ihmal etmemeniz yardımcı olacaktır. Böylece sürülen nemlendirici cildin yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturuyor.

Nem kaybı da bu şekilde engellenebiliyor. Ayrıca nemlendirici olan ürünlerde en önemli olan marka ya da ürün fiyatı değildir. Kullanılan nemlendiricinin cildin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, düzenli olarak kullanılması ve cilt henüz kuruma aşamasına gelmeden nemliyken uygulanması gerekir. Çünkü bilinenin aksine kurumuş cilde nemlendirici sürmek pek faydalı olmuyor.

Cilt Sağlığı İçin Oda Sıcaklığına Dikkat Edin

Evinizin içinde bulunan nem oranını mutlaka %30-%50 civarlarında tutmanız doğru olacaktır. Oda ısısını da 20 veya 26 derece olarak sabitleyin. Evinizin içerisinde nemli bir ortam üretmek üzere evde hava nemlendiren herhangi bir cihaz kullanabilir ya da kaloriferin üzerine su dolu bir kap koyarak nem arttırılabilir. Ayrıca mutlaka soba, şömine ve kalorifer gibi ısı kaynaklarının önünde aşırı derece terleyecek kadar uzun sürelerde oturmamaya özen gösterin. Çünkü aşırı terlemek de sıcak suyla yıkanmak gibi vücudun derisini kurutan bir faktördür.

Yağlı ciltler için kış aylarında cilt bakımı hakkında nasıl bir yön izlenmesi gerektiğini de sitemizdeki yazıdan öğrenebilirsiniz.

Koruyucu Krem Sürün

Karlı günlerde ve yapacağınız kayak aktivitesine gitmeden yarım saat önce yüzünüzün her bölgesine en az 30 koruma faktörlü olacak şekilde güneşten koruyucu krem sürmenizde fayda olacaktır. Daha sonra gerektikçe sürme işlemi tekrarlamalısınız. Bu koruma kremi sadece güneşten değil soğuk ve rüzgârlı olan havalarda da yüzünüze nem sağlayacak ve cildiniz parlaklığını koruyacak. Ayrıca mutlaka polar bir kaşkol ile yüzünüzü korumayı da ihmal etmeyin.

Duş Süresini 5-10 Dakika Olarak Sınırlı Tutun

Kış aylarında haftada en fazla 3 kez ılık suyla duş almaya mutlaka özen gösterin. Her gün yıkandığınız da ya da yıkanma sürenizi uzun tuttuğunuzda, derinin kurumasını daha çok hızlandırmış olacaksınız. Bu sebepten dolayı duş süresi kış aylarında mutlaka 5-10 dakikayı geçmemelidir.

Lif ve Kese Yapmayın

Uyguladığınız kese ve lif işlemi kurutucu yan etkisi bulundurduğundan dolayı mutlaka uzak durulması gerekir. Ayrıca vücut jelleri de vücudun kurumasını hızlandıran bir diğer faktördür. Vücut jelleri yerine nemlendirici özellikleri yüksek derecede olan, hassas ciltlere yönelik kremler tercih edilmeli ve cilde muhakkak çıplak elle sürülmelidir. Bu işlem cildinizi parlaklaştıracak ve kurumasını önleyecektir.

Kış Aylarında Yapmamanız Gereken Cilt Bakımları

Kış Aylarında Peeling ve Maske Yapmayın

Kuru cilde sahipseniz kış aylarında şu işlemleri uygulamamanız gerekir.

  • Peeling
  • Maske
  • Alkol-bazlı tonik.
  • Jel yapısına sahip olan kozmetikler.
  • Temizleyici mendiller.

Kış ayları içerisinde bu tip uygulamalar cilde yarar yerine zarar getirebiliyor.

Kışın günlük cilt bakımı hakkında daha fazla bilgi için bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir