Dünyada dijital dönüşümle tüm ihtiyaçların akıllı telefonlarla karşılanması trendi, Türkiye elektronik güvenlik sektöründe ilk kez yerli yazılımla hayata geçirildi. Bilişim Vadisi’ne Ocak 2021’de kabul edilen Miafon, 100 yerli ve milli teknoloji ile geliştirdiği yeni nesil IP görüntülü interkom sistemi ile ilk kez diyafonu mobil hale getirerek daire içi cihaz yatırımı, kablolama maliyeti ile kurulum sürecini ortadan kaldırdı
Yerli yazılımı sayesinde alanındaki ilk maliyet ve zaman tasarruflu sistemi kurduklarını belirten Miafon Teknoloji Kurucu Ortağı Hulusi Şirikçi, “Ekonomik koşulların sertleştiği bu konjonktürde Miafon’un sağladığı tasarruf sayesinde 3 ayda 10 bin konuta ulaştık. Hedefimiz katma değerli yerli teknoloji ile ülke büyümesine katkıda bulunmak” dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemini vurguladığı ve savunma sanayinden telekomünikasyon ve finansal teknolojilere kadar pek çok sektörde yükselmeye başlayan yerli ve milli teknoloji geliştirme hamlesine elektronik güvenlik sektöründe faaliyet gösteren Miafon katıldı. Türkiye’nin Silikon Vadisi ve en büyük teknoloji geliştirme merkezi olan Bilişim Vadisi’ne 2021 yılının Ocak ayında Bakanlık tarafından akredite bir firma olarak kabul edilen Miafon, burada bir Ar-Ge ofisi ve irtibat noktası kurdu.
Dünyada dijital dönüşümle tüm ihtiyaçların akıllı telefonlarla karşılanması trendinin yükselmesi ve pandemi sürecinde uzaktan iletişim ihtiyaçlarının en üst noktaya çıkması ile evde güvenlik ve mobil trendlere uyum sağlayan, yeni nesil bir elektronik güvenlik sistemi geliştirmeye yöneldiklerini açıklayan Miafon Teknoloji Kurucu Ortağı Hulusi Şirikçi, mobil diyafon sistemi ile daire içi cihaz yatırımı yapılmayan ilk elektronik güvenlik sistemini kurduklarını kaydetti.
Yerli sermaye ile 20 yıllık tecrübenin ürünü
Miafon’un elektronik güvenlik ve görüntülü diyafon sistemlerinde 20 yıllık tecrübenin buluştuğu bir teknoloji şirketi olduğunu belirten Şirikçi, “100 yerli sermaye ve yerli yazılımla geliştirdiğimiz bulut teknolojisi tabanlı yeni nesil IP görüntülü interkom sistemi ile klasik diyafonu mobil hale getirdik. Bu yeni teknolojinin en büyük farkı ise diyafon sistemlerindeki daire içi cihaz yatırımı, kablolama maliyeti ile kurulum sürecini ortadan kaldırarak diyafonun tüm işlevini cep telefonu üzerinden yapabilecek ilk ve tek sistem olması” dedi.
50 daireli apartmanlardan binlerce daireli sitelere kadar kullanım alanı bulan Miafon’un iki temel sistem unsuru, yapının güvenlik kulübesine konacak bir ‘güvenlik konsolu’ ve binanın girişine konacak bir ‘zil paneli’. Ardından Miafon’un yeni nesil mobil yazılım teknolojisi, daire sahibinin akıllı telefonuna yüklenen mobil uygulama üzerinden irtibat kurarak tüm sistemin koordinasyonunu sağlıyor ve sistem saatler içinde mobil olarak kullanılmaya başlıyor.
İthal oranı 90 olan teknolojide dışa bağımlılığı azaltıyoruz
Yerli teknoloji üretmenin Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltacağını ifade eden Şirikçi, “Türkiye’de elektronik güvenlik sektörü, yıllık 1 milyar dolar hacme sahip bulunuyor. Teknoloji pazarında bulunan ürünlerin ve teknolojilerin ithal oranı ise 90 civarında. Yerli olarak üretilen ürünlerin komponentleri ve çipleri ithal edilmekte, ülke içerisinde ise ürün kasaları imal edilmekte ve dizgileri yapılmaktadır. Yazılımlar da yabancı firmalar tarafından geliştirilip, sadece dil değişimi ve logo eklentisi yapılarak kullanıma sunulmaktadır. Yerli firmalar Ar-Ge çalışması yapmak yerine Çin, Hindistan veya Rusya gibi iş gücünün daha ekonomik olduğu ülkelerden hazır yazılımları ithal ediyorlar ve ithal edilen yazılımlar için çok ciddi oranda yurt dışına döviz ödemesi yapılmakta. Dolayısıyla yazılımın 100 yerli ve milli olması içinde bulunduğumuz konjonktürde katma değerli faydadan oluşan ekonomik gelirin ülke içerisinde kalmasını sağlamaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
3 ayda Sağlanan tasarruf sayesinde 25 Milyon TL, 10 bin konut sahibinin cebinde kaldı
Ekonomik koşulların günden güne sertleştiği bir konjonktürde 100 yerli ve milli teknoloji üretmenin en önemli sonuçlarından birinin kullanıcılara zaman ve maliyet tasarrufu sağlayabilmek olduğunu belirten Şirikçi, sistemin sağladığı bu tasarruf sayesinde 3 ay içinde 10 bin konut ve 20 bin kullanıcının cep telefonuna ulaştığını kaydetti. Daire başı yatırım bedelinin 2.500 TL olduğu bir ortamda, konut sahiplerinin 25 Milyon TL’si ceplerinde kaldı.
Şirikçi sağlanan tasarrufu ise şöyle aktardı: “Diyafonda daire başına ortalama 2.500 liralık daire içi cihaz yatırımı gerekiyor. Bu da maliyeti örneğin 500 daireli bir sitede 1 milyon TL’nin üzerine çıkarıyor. Miafon’da ise bu daire içi cihaz yatırımı yapılmadan, 12 ile 36 ay arasında değişen aylık cüzi abonelik bedelleriyle kullandıkça ödeme imkanı sunuluyor. Bin daireli bir sitede diyafon yenileme süresi en iyi ihtimalle anahtar teslim 6 aya uzayabilirken, Miafon’da sistem sadece 1 günde yenilenmiş oluyor.”
Misafiri cep telefonundan görüp, kapıyı 1 tuşla açma imkanı
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.