DOLAR 32,3651 0.13%
EURO 35,0228 -0.28%
ALTIN 2.321,621,97
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tanıtım Yazısı
Tanıtım Yazısı
2023 Teknolojide Yatırımların Yılı Olacak

2023 Teknolojide Yatırımların Yılı Olacak

ABONE OL
Kasım 15, 2022 11:30
2023 Teknolojide Yatırımların Yılı Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel, 2023 yılında teknoloji dünyasını nelerin beklediğini açıkladı:

 

  • 2023 yılında sürdürülebilir uygulamalara yapılan yatırımlar artacak.
  • Şirketlerin sürdürülebilir uygulamaları karbon ayak izlerinin azaltılmasına olanak tanıyacak.
  • Çalışanlar için hazırlanan eğitim ve mezun programları çeşitlendirilecek.
  • Tedarik zinciri sorunu 2023 yılında hafifleyecek.
  • KOBİ’lerin üretkenliklerini artırmak için BT desteğine öncelik verilecek.

 

Pandemi sonrası devam eden sosyal ve ekonomik sıkıntıların yanında artan enerji fiyatları nedeniyle 2023 yılına dair beklentiler her geçen gün daha belirsiz hale geliyor. Özellikle tedarik zinciri sorununun teknoloji alanında yarattığı krizler işletmelerin büyüme ve başarı elde etmek için farklı çözümlere yönelimini hızlandırdı. Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel, gidişita yönelik öngörülerini açıklarken 2023 yılında teknoloji sektörünü nelerin beklediğini paylaştı. 

 

Sürdürülebilirlik 2023 yılının en önemli trendi

Sürdürülebilirlik, uzun yıllardır iş dünyasının gündeminde olan bir terim olsa da hiç bu kadar önemli olmamıştı. Özellikle artan enerji fiyatlarıyla birlikte sürdürülebilir uygulamalara duyulan ihtiyaç her zamankinden daha fazla. Sürdürebilirliğin çevresel önemini vurgulayan Ronald Ravel ‘’2023 yılına girerken şirketler daha sürdürülebilir seçimler yapmaya çalışacak. Bu seçimlerde enerji tasarrufu yapma ve çevre dostu olma amacıyla en son teknolojilere geçiş yapmak büyük rol oynayacak’’ ifadelerini kullanıyor. 

 

Ronald Ravel ‘’ Dynabook tarafından yapılan bir çalışmaya göre Avrupa’daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin 64’ü dizüstü bilgisayar satın alma kararlarının pandemi öncesine göre daha önemli olduğunu düşünüyor. Bunun gerekçesi ise aslında eskiyen dizüstü bilgisayarların pil ömrü kısalma eğiliminde olması. Bu durum kullanıcıların cihazlarına güç sağlamak için daha sık enerji kullanmasına yol açıyor. Enerji maliyetlerindeki artışla birleştiğinde, şirketlerin daha iyi pil performansı sağlayabilecek daha yeni teknolojilere geçmeleri gerekeceği anlamına geliyor’’ diyor. 

 

Sürdürülebilirliğin öne çıkmasıyla beraber, daha düşük çevresel ve sosyal etkiye sahip olan teknolojiler de bazı şirketlerin satın alım kararlarında etkili olmaya başladı. Bununla beraber karbon ayak izinin azaltılmasının önemine de değinen Ronald Ravel ‘’Cihazların değiştirilmesi, işlerin büyümesi ve esneklik açısından kilit önem taşısa da, şirketlerin yeniden satış ve geri dönüşüm gibi girişimler yoluyla eski cihazları nasıl elden çıkardıkları konusunda daha etik düşünmeleri gerekecek ve bu sayede karbon ayak izlerini azaltmalarına olanak tanıyacak’’ diyor. 

 

Yeni yılda çalışanlara yapılan yatırımlar artacak

Teknoloji sektöründe yeni yetenekler bulmanın çoğu zaman maliyetli olduğunu söyleyen ve bu maliyeti azaltmanın bir yolu olarak dijital beceri eğitimi ve işe alım programlarına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirten Ronald Ravel’a göre, 2023 yılında çalışanlarına ihtiyaç duydukları eğitim programı sunan işletmelerin sayısı artacak ve bu şirketler işe alımlarda rakiplerine göre öne çıkmayı başaracak.

 

Eksikliği gidermenin bir diğer yolu da yüksek nitelikli çalışanların uzaktan çalışan personeli yönetme ve desteklemede önemli bir rol oynamasını sağlamak. Yüz yüze iletişimin güçlü bir çalışan bağlılığı yarattığını belirten Ronald Ravel’a göre, başarılı ve özelleştirilmiş bir hibrit çalışma modeli uygulayan işletmeler bulut tabanlı çözümler kullanarak ekiplerin becerilerini geliştirebilir. Buna göre, 2023 yılı ve sonrasında, işletmelerin eğitim ve mezun programları uygulamalarına daha fazla ihtiyaç duyacağı öngörülüyor.

 

Tedarik zinciri sorununda tünelin ucundaki ışık göründü

Dynabook tarafından yürütülen çalışmaya göre, işletmelerin 23’ü tedarik zinciri sorunlarının da en azından önümüzdeki yaza kadar devam edeceğini düşünüyor. Son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik sorunlar da eklenince, Avrupa genelinde teknolojik cihaz satışlarında düşüş yaşandığını görülüyor.

 

Tedarik zinciri sorununun yavaş yavaş çözülmeye başladığını söyleyen Ronald Ravel “Tedarik zincirleri istikrara kavuşmaya başladıkça teslimatlar biraz olsun normale dönecek ve teknoloji cihazları için tüm tedarik zincirini kolaylaştıracak” diyor. Ayrıca, Ronald Ravel’a göre, üretimi artırmak ve küresel sorunların tekrar etmesini önlemek amacıyla farklı yerlerde yeni ve erişilebilir üretim tesisleri açan kuruluş sayısının artması bekleniyor. 

 

KOBİ üretkenliği artırılacak

Dynabook tarafından yürütülen araştırmaya göre, Avrupa’daki KOBİ’lerin 19’u çalışan verimliliğini en büyük endişe kaynağı olarak görüyor. Başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmeler açısından herhangi bir üretkenlik kaybının maliyetli olduğunu söyleyen Ronald Ravel’a göre KOBİ’ler, üretkenliğin önündeki engelleri aşmak için dizüstü bilgisayarlar, güvenli iletişim araçları ve cihaz aksesuarları gibi teknolojilere başvurarak uzataki iş gücünün üretkenliğini artırmaya çalışacak. 

 

Ronald Ravel ‘’2023 yılında BT bütçelerinde daha güvenilir teknoloji çözümlerine ve daha fazla BT desteğine öncelik verdiklerini göreceğiz. Bu sayede çalışanlar nerede çalışırlarsa çalıssınlar desteklendiklerini hissedecekler’’ diyor.

 

Yaptığı araştırmalarla sektörünün nabzını tutan Dynabook, ilgi çekici araştırmalarına devam ederek sektöre sağladığı katkıları artırmayı hedefliyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Haber Kulesi / Manşet Haberi / Güncel Bilgiler / Genel Bilgiler / Bilgi Kulisi / Optik Haber / Hızlı Haber